İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları
Eğitim ve Araştırma Hastanesi

14 Kasım 2018 Dünya Diyabet Günü

Hastanemiz eğitim salonunda 14 Kasım 2018 Dünya Diyabet Günü dolayısı ile çocuklarımıza ve halkımıza yönelik eğitim düzenlendi.Eğitim Çocuk Endokronoloji ve Metobolizma uzmanı Prof. Dr. Ayla GÜVEN’ in açılış konuşması ile başladı.Eğitim programı Çocuk Endokrinoloji uzmanı Uzm.Dr.Bahar ÖZCABI ‘nin ‘’ İnsülinler ‘’ hakkında bilgilendirilmesinden sonra , Diyabet Eğitim Hemşiresi M.Yelda KARADERE ‘nin ‘’İnsulin Uygulamaları’’ , Hemşire Özlem BURNAS ‘ın ‘’Ayak Bakımı ‘’ , Diyetisyen Elif ŞENGÜL ‘ün ‘’ Tip 1 Diyabette Diyet’’ eğitimi vermesinin ardından Çocuk Endokrinoloji ve Metobolizma uzmanı Prof. Dr. Ayla GÜVEN’ in ‘’Hipoglisemi ‘’ eğitimi vermesiyle ile sonlandı.Çocuklarımıza yeni ve gelişen teknolojiler hakkında bilgi verildi. Hastalarımızın diyabet yönetiminde yalnız olmadıkları bizlerin onlarla yanlarında olduğumuz belirtildi.Eğitim yoğun ilgi ile karşılandı.

E40EF097.JPG