İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları
Eğitim ve Araştırma Hastanesi

2018 Yılı Kolposkopi Takvimi Yayınlandı

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanemizin bulunduğu bölge olan Üsküdar bölgesinde Serviks kanserinin erken tanı ve tedavi sürecince istenilen hedeflere ulaşmak üzere; Hastanemiz ve Üsküdar Toplum Sağlığı Merkezi arasında tanı ve tedavi sürecini içerisinde bulunduran bütüncül bir protokol oluşturulması sağlanmıştır. "Serviks Kanseri Tarama Programlarında Üsküdar Modeli"  olarak adlandırılan Projede; tarama materyalleri test sonuçları riskli çıkan kadınların hastanemize yönlendirilmesi, test sonuçlarının Jinekolojik Onkolojik Cerrahi uzman hekimlerimiz tarafından değerlendirilmesi, ileri tetkiklerin yapılması, tanı alan kadınlarda tedavi sürecinin vakit kaybetmeden başlatılması amaçlanmıştır.

Bu amaç ile hastanemizde Üsküdar Toplum Sağlığı Merkezinde tarama materyalleri test sonuçları riskli çıkan kadınların başvurabileceği ikinci bir kolposkopi ünitesi hizmete açılmıştır. Aylık ortalama 200 kadının kolposkopisi bu ünitede yapılmaktadır.

Projenin ikinci ayağı olan yetkin hekim varlığına katkı sağlamak üzere; “Jinekolojik Kanser Taraması Sonrası Tanı Hizmetlerinin İyileştirilmesi” kapsamında İstanbul ili genelinde “Kolposkopik Muayene ve Değerlendirme” konusunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman ve Asistan Hekimlerine yönelik 1 hafta süreli “Kolposkopik Pratik Eğitimi” kursumuzu her ayın 2 haftası ve haftada 2 hekim olmak üzere 2016 yılı sonuna kadar hizmet içi eğitim kapsamında düzenlemenin gururunu yaşıyoruz.

Bu kapsamda 2018 yılında da “Kolposkopik Pratik Eğitimi” kurslarımızın devam edeceğini bildirmek ister, teorik eğitimin yanında pratik eğitimin önemine binaen hazırladığımız pratik uygulama ağırlıklı eğitim planını, eğitim tarihleri ve başvuru için detayları öğrenebileceğiniz iletişim bilgileri ilginize sunarım.

Başvuru İçin Tel: 0 216 391 06 80 (20 Hat) – 1898 - Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim - Arge Birimi)

2018 YILI KOLPOSKOPİ EĞİTİM TARİHLERİ
15-19 OCAK